Säkringar

Säkringar

Säkringar2023-07-21T12:00:40+02:00

Säkringar spelar en avgörande roll för att skydda ditt hem och din elektroniska utrustning från potentiella faror som överbelastning och kortslutning. På Elextro Stockholm är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av säkringstjänster av högsta kvalitet, inklusive installation, utbyte, reparation och underhåll.

Säkringar kommer i olika former och storlekar, var och en utformad för specifika applikationer och el belastningar. Här är några av de vanligaste typerna av säkringar:

Keramiska Säkringar:

Dessa är de mest traditionella säkringarna och har ofta en keramisk kropp. De är designade för att smälta och bryta kretsen när strömmen blir för hög.

Keramiska Säkringar
Automatsäkringar (kretsbrytare):

Dessa är moderna ersättare för de traditionella säkringarna. Istället för att smälta vid överbelastning, bryter de kretsen och kan enkelt återställas genom att växla en strömbrytare. De ger snabb åtkomst till strömavbrott, är lätta att återställa och behöver inte ersättas efter en överbelastning.

kretsbrytare
Säkringar med smältsäkring (glas):

Dessa typer av säkringar är vanligtvis små och genomskinliga, med en tunn metalltråd synlig inuti. De är vanligtvis används i elektronik och apparater för att skydda mot överström.

Säkringar med smältsäkring
Dvärgbrytare D-karakteristik Säkring:

Dessa säkringar är designade att hantera de höga strömmarna vid uppstart av motorer och transformatorer. De är tåliga mot höga, kortvariga strömstötar och är därför idealiska för industriella applikationer.

Dvärgbrytare D-karakteristik Säkring
Industrisäkringar:

Dessa är större och tål högre strömbelastningar. De används ofta i kommersiella och industriella miljöer för att skydda mot stora strömstötar.

Återställningsbara säkringar – (PPTC):

Dessa moderna säkringar är designade för att automatiskt återställa sig själva efter en överbelastning. De är utmärkta för applikationer där det är svårt eller opraktiskt att byta ut säkringar.

Återställningsbara säkringar

Säkerhet och effektivitet

Skillnaden mellan Elextro Stockholm och andra elföretag ligger i vår strävan efter att inte bara tillhandahålla installation och utbyte av säkringar, men också att erbjuda råd och rekommendationer för optimal säkerhet och effektivitet. Vi arbetar med att hålla ditt el system uppdaterat och skydda det från potentiella faror.

Säkringar fungerar som en skyddsmekanism för att hindra strömtillförseln till en viss del av ditt elektriska system vid en överbelastning eller kortslutning. Om säkringarna i ditt system är gamla eller inte uppfyller dagens standarder, kan det leda till allvarliga problem och faror. Genom att anlita oss säkerställer du att ditt system är säkert, effektivt och i enlighet med gällande bestämmelser.

Att uppgradera och underhålla ditt elsystem är viktigt för att garantera säkerheten, komforten och effektiviteten i ditt hem. På Elextro Stockholm hjälper vi dig med allt ifrån installation som förbättrar ditt hems energiförbrukning, förlänger livslängden på ditt elsystem och skyddar dig och din familj från potentiella faror.

Vi samarbetar med dig för att förstå dina specifika behov och tillhandahålla skräddarsydda lösningar som uppfyller dina krav. Vi är stolta över vårt arbete och ser alltid till att hålla dig informerad under hela processen.

Låt inte föråldrade eller felaktiga elsystem äventyra din säkerhet och komfort. Välj Elextro Stockholm för elinstallationer som ger varaktiga fördelar för ditt hem.

När bör du titta på dina säkringar?

Tidpunkten för att kontrollera dina säkringar kan variera, men vi rekommenderar generellt att du gör det regelbundet för att förebygga potentiella faror. Om du upplever frekventa strömavbrott, om säkringar bränner ut regelbundet, eller om du har lagt till ny elektronisk utrustning, är det bäst att ta en titt på dina säkringar för att se till att de fortfarande är effektiva och säkra.

Välj Elextro Stockholm för dina säkringsbehov

Hos Elextro Stockholm erbjuder vi ett omfattande utbud av säkringstjänster. Vårt team av elektriker är utrustade med kunskap och erfarenhet för att hantera alla dina säkringsbehov, inklusive:

  • Installation av nya säkringar
  • Utbyte av gamla eller defekta säkringar Inspektion och testning av befintliga säkringar
  • Rådgivning och rekommendationer för optimal säkerhet och effektivitet

Med Elextro Stockholm får du en partner som bryr sig om ditt hem och din säkerhet. Ta kontakt med oss idag för alla dina behov av säkringar.

Vill du ha en kostnadsfri offert?

Vanligt ställda frågor om säkringar

Vad händer om jag använder fel typ av säkring?2023-05-17T14:18:00+02:00

Om du använder en säkring som har för högt amperetal för din krets, riskerar du överbelastning och potentiell skada på din elektriska utrustning. Om du använder en säkring med för lågt amperetal kan säkringen bränna ut för ofta, vilket kan vara frustrerande och kostsamt.

Kan jag byta en säkring själv?2023-05-17T14:21:55+02:00

Ja, det kan du. Dock, om du är osäker eller obekväm med att arbeta med elektricitet, bör du alltid anlita en auktoriserad elektriker.

Vad händer om jag använder fel typ av säkring?2023-05-17T14:05:47+02:00

Om du använder en säkring som har för högt amperetal för din krets, riskerar du överbelastning och potentiell skada på din elektriska utrustning. Om du använder en säkring med för lågt amperetal kan säkringen bränna ut för ofta, vilket kan vara frustrerande och kostsamt.

Hur vet jag vilken typ av säkring jag ska använda?2023-05-20T12:07:59+02:00

Typen av säkring du behöver beror på kretsen den ska skydda. Se till att kolla vilken typ och amperetal som krävs för din specifika krets. Om du är osäker, kontakta oss.

Hur byter man en säkring?2023-05-17T14:13:34+02:00

Först, se till att strömmen är avstängd till kretsen du arbetar med för att undvika el stöt. Ta sedan bort den trasiga säkringen, oftast genom att skruva loss den. Ersätt den med en ny säkring med samma amperetal. Sätt tillbaka säkringen i säkringsboxen och slå på strömmen igen.

Hur vet jag om en säkring har gått sönder?2023-05-17T14:03:05+02:00

Om en elektrisk enhet eller krets plötsligt slutar fungera, kan det vara ett tecken på att en säkring har brustit. Ofta är det bästa sättet att bekräfta detta att kontrollera säkringarna visuellt. Om tråden inuti säkringen är bruten eller om säkringen har ett bränt utseende, har den troligen brunnit ut.

Vad gör en säkring?2023-05-17T14:02:46+02:00

En säkring är en säkerhetsanordning som skyddar elektriska kretsar mot överbelastning eller kortslutning. När strömmen överstiger säkringens kapacitet, ”brinner” säkringen ut eller bryts för att avbryta strömmen och förhindra skador på utrustningen.

Till toppen