El uppgradering

Innan du säljer ditt hem, gör dessa uppgraderingar

Även om fastighetsmarknaden har svalnat något de senaste åren, tror experter att våren och sommaren fortsätter att vara de ”hetaste” månaderna för att sälja en fastighet. Om du planerar att sälja ditt hus de närmaste månaderna, är det nu dags att börja förbereda. Ett aspekt av förberedelser för husförsäljning som många människor förbiser är husets elsystem och dess betydelse för allt från att locka potentiella köpare till att säkerställa en problemfri avslutning.

Här är varför det är viktigt att undersöka ditt husets elsystem innan du listar det till försäljning, samt några uppgraderingar som kan höja försäljningspriset:

Följer ditt hus reglerna?

Innan du listar ditt hus till försäljning och innan du ens börjar organisera öppna hus och förhandla med potentiella köpare, bör du se till att ditt hus är kod-kompatibelt. Byggkoder är till för att skydda människor och egendomar, och det finns både nationella och lokala koder för att hålla allt i ordning.

Elektriska koder är särskilt viktiga, eftersom elektricitet kan vara farligt. Din fastighetsmäklare kan ge några generella råd om kodöverensstämmelse, men det är en bra idé att anlita en kunnig lokal elektriker för att göra en mer detaljerad bedömning.

Vad du bör dubbelkolla, och varför det är värt det

Anlita en kunnig elektriker för att noggrant undersöka alla hemförbättringar som har utförts under tiden du bodde i huset. Detta inkluderar ”lätta” arbeten som installation av nya apparater, belysningsförbättringar och fläktinstallationer.

Om ditt hus är mer än 50 år gammalt, är det troligt att det har aluminium- eller knopp-och-rörledningar. Detta kan vara en brandrisk och kan skapa kodöverensstämmelseproblem. Många äldre hus saknar också jordfelsbrytare i ”våta” områden som badrum och tvättstugor.

Det är viktigt att ta itu med eventuella kodöverensstämmelseproblem innan du säljer ditt hem. Många banker och försäkringsbolag kommer inte att erbjuda sina tjänster till icke-överensstämmande hem, vilket kan minska poolen av potentiella köpare och sänka försäljningspriset. Dessutom kan du hållas ansvarig för eventuella skador som orsakas av ett icke-överensstämmande elektriskt system.

Förbättra ditt hems attraktivitet (och försäljningspris) med dessa uppgraderingar

När ditt hus är kod-kompatibelt, kan du fokusera på att göra uppgraderingar som gör ditt hem mer attraktivt och värdefullt. Här är några exempel:

  • Utomhusbelysning: Belysning kan förbättra ditt hems utseende och göra det mer lockande för köpare. Till exempel kan snygg uteplatsbelysning hjälpa potentiella köpare att föreställa sig att de njuter av utomhus på din egendom. 
  • Hembelysning: Elektriska uppgraderingar i köket, som under-skåpbelysning och skafferi/garderob belysning, kan skapa en lyxig och bekväm atmosfär som lockar köpare.
  • Modern teknik: Moderna kabeluppgraderingar, som installation av laddningsstationer för elbilar och närvarosensorer, kan ge potentiella köpare funktioner de vill ha i sitt nya hem.

Kom ihåg, allt elarbete bör utföras av en auktoriserad elektriker. Kontakta Elex Stockholm om du behöver hjälp med att förbereda ditt hem för försäljning. Vår kunniga och vänliga personal kan hjälpa till med allt från att bedöma ditt hems kodöverensstämmelse till att genomföra elektriska uppgraderingar. Ring oss på 070-533 81 62 eller klicka här för att komma igång.