gör-själv

Varför du aldrig bör försöka utföra el-reparationer själv

För många villaägare är tillfredsställelsen av att ha fullföljt ett gör-det-själv-projekt obeskrivlig. Att vara händig innebär att man investerar ”svettaktier” genom att spara pengar, ha mer kontroll över projektet och kunna utföra gör-det-själv-arbeten i sin egen takt. Men vissa uppgifter bör definitivt lämnas till proffsen, och el-reparationer är en av dem. Här är varför.

Det är inte värt riskerna

Den mest grundläggande och uppenbara anledningen att anlita specialister är säkerhet. Elektricitet är farligt, och ett misstag kan resultera i allvarliga skador eller till och med dödsfall.

Om det finns tecken på problem med ditt elsytem, som brännmärkta eller surrande uttag, frekventa utlösta kretsbräkare eller en svag brännlukt, bör du vara extremt försiktig. Oavsett vilken komponent som har misslyckats, även om ett reparationsjobb endast innebär ”låg spänning”, är risken för misstag helt enkelt inte värd det.

Att försöka göra-det-själv el-reparation kan sätta både dig och ditt hem i fara. Felaktig kabeldragning eller installation kan leda till brand. Och om felaktiga anslutningar eller kablar är dolda, kan potentiella kortslutningar eller gnistor förbli obemärkta tills de orsakar skada.

Det bästa alternativet är att anlita en auktoriserad elektriker som är försäkrad och erbjuder garanti för allt arbete de utför i ditt hem. På det sättet kan du vara säker på att ditt hem är säkert.

Det är inte värt besväret

Även om du tar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder och använder personlig skyddsutrustning, kan el-reparationer vara svåra att hantera. Till skillnad från många traditionella gör-det-själv-uppgifter kräver el-arbeten en högre grad av kunskap och färdighet. De kan också vara dyra på grund av den specialiserade utrustning och material som behövs.

Om du gör ett misstag under processen eller avslutar ett projekt på fel sätt, kan du utsätta ditt hem för risk att bryta mot bygg- och elbestämmelser. Detta kan skapa problem när det är dags att sälja din fastighet eller med din hemförsäkring.

Istället för att riskera allt detta, vänd dig till kunniga elektriker för alla el-reparationer, inom eller utomhus. Om du bor i Stockholmsregionen, står Elextro Stockholm redo att hjälpa dig med alla typer av bostadsel-reparationer.

Kom ihåg

Oavsett hur frestande det är att göra det själv, spring inte direkt till järnhandeln om du upptäcker ett el-problem i ditt hus. Sök hjälp av proffsen istället. Det är värt det. Kontakta oss online eller ring oss på 070-533 81 62 om du behöver hjälp med el-reparationer.